علایم سوزش معده

[sbu_post_image]

سوزش سردل یا heartburn یک مشکل جدی است. سوزش سر دل به معنای سوزش معده است، زیرا برگشت اسید معده به مری باعث ایجاد درد و سوزش در قسمت سر معده می شود که مجاور قلب است و بعضی افراد فکر می کنند قلب شان درد می کند.
سوزش سردل با عنوان های دیگری مثل ترش کردن غذا، برگشت اسید معده به مری و بیماری ریفلاکس معده به مری نیز خوانده می شود.

نشانه های سوزش سر دل

شایع ترین علامت برگشت اسید معده به مری، احساس سوزش در ناحیه قفسه سینه است. اما برخی از افراد، سوزش قفسه سینه را احساس نمی کنند، در عوض ممکن است مشکل در بلع غذا و یا سرفه خونی داشته باشند. برگشت اسید معده به مری هنگامی رخ می دهد که عضلات اسفنگتر بین مری و معده، شل شده باشد و به مدت طولانی باز بماند. در حالت عادی، این اسفنگتر به مدت کوتاهی در هنگام بلع غذا باز و مجددا بسته می شود. شل شدن و باز ماندن این اسفنگتر باعث می شود که اسید معده به مری و حتی دهان بیاید.

برای درمان سوزش سردل، مصرف داروهای آنتی اسید مانند “آلومینیوم ام جی” مفید می باشند. اما اگر سوزش سردل بیشتر از دو هفته طول بکشد و زندگی طبیعی شما را دچار اختلال کند و شب ها نتوانید بخوابید، حتما به پزشک متخصص سوزش سر دل مراجعه کنید.
ممکن است شما نیز جزو بیماران مبتلا به ریفلاکس (برگشت اسید معده به مری) باشید. این بیماران نباید غذاهای اسیدی مثل مرکبات را مصرف کنند. بهتر است قبل از استفاده از هر نوع دارویی با پزشک متخصص سوزش معده مشورت کنید.

در صورت عدم درمان برگشت اسید معده، این مشکل می تواند مزمن شود و خطر ابتلا به عفونت مری، زخم مری و حتی شرایط پیش سرطانی مری (به نام مری بارت Barrett’s esophagus) را ایجاد کند.

برای پیشگیری سوزش سر دل باید از پرخوری ، استعمال دخانیات و الكل‌ خودداری شود. مقدار چربی‌ها، غذاهای‌ سرخ‌ شده‌، ادویه‌جات‌، قهوه‌، چای‌، و رب‌ گوجه‌ فرنگی‌ را در رژیم‌ غذایی‌ خود كم‌ كنید. بلافاصله‌ پس‌ از غذاخوردن‌ خم‌ نشوید، دراز نكشید، یا ورزش‌ نكنید. لباس‌ تنگ‌ نپوشید. زیر سرخود را به‌ هنگام‌ خوابیدن‌ بالا ببرید یا پایه‌های‌ سر تخت‌ را حدود 15-10 سانتی‌متر بالا آورید. اگر اضافه‌ وزن‌ دارید، وزن‌ خود را كم‌ كنید. علایم‌ را می‌توان‌ با درمان‌ كنترل‌ نمود اما عود سوزش معده شایع‌ است‌.

منبع: ایران ناز. بیتوته

مقالات مرتبط

علت سیروز کبدی

[sbu_post_image] هپاتیت Aو E در بروز علت سیروز کبدی نقشی ندارند، ولی در صورتی که فرد مبتلا به بیماری مزمن کبدی B وC دچار هپاتیت

مطالعه »

شقاق مقعدی

[sbu_post_image] شقاق به یک زخم یا خراش در ناحیه پوست پوشاننده مقعد گفته میشود و غالبا با درد و خونریزی همراه است. شقاق مقعدی بیماری بسیار

مطالعه »

علل هماتوشزی

در بیماری هماتوشزی (Hematochezia) دفع مدفوع خونی. معمولاً به طور ناگهانی پیشرفت کرده و نشانه خونریزی از زیر لیگامان تریتس است. ممکن است موجب کاهش

مطالعه »
تماس با ما