یک مشکل که یکی از بدیهیات زندگی مدرن و شهری و امروزی است چاقی است. ایت عارضه غیر از اینکه در ذهن ما است و چیزی که بدون اینکه ما حساب کنیم و در ذهن ما بیاید و یک تعریف علمی هم دارد. یک مشکل عمده ای که امروزه در جامعه، نه تنها در کشور خودمان در همه دنیا باهاش سر و کار داریم، معزلی به نام چاقی و عوارض آن است.
تعریف چاقی
عمدتاً ناشی از تغییر روش های تغذیه ای و کم شدن فعالیت های بدنی ما است. زندگی ماشینی با خودش عوارض اضافه وزن هم آورده است. در مورد چاقی ما از واژه ای به نام BMI یا Body mass index یعنی نمایی توده ی بدنی استفاده می کنیم. بر این اساس است که چاقی را تعریف می کنیم. BMI نرمال 25-20 است. تا 30 را اضافه وزن می گوییم و 30 به بالا چاقی می شود و به بالای 35 چاقی شدید می گوییم.
چاقی خودش مشکلات متعددی را برای ما ایجاد می کند. از مشکلات و عوارض آن می توان یک سری بیماریها مانند دیابت اشاره کرد. چون هر چه وزن بالاتر می رود، در واقع مقاومت سلول های بدن روی انسولین زیاد می شود. (تعداد چربی ها باعث مقاومت روی انسولین می شود) و ما مبتلا به دیابت می شویم. دیابت ما غیر قابل کنترل و شدیدتر می شود. آرتروز یا ساییدگی مفاصل زانو، لگن و … را ایجاد می کند. بیماری دیگری که با چاقی تشدید پیدا می کند، فشار خون، سکته های قلبی و مغزی است. هر چقدر انرژی که ما دریافت می کنیم، مواد غذایی که مصرف می کنیم، بیشتر از نیاز بدن باشد و فعالیت و تحرک ما کمتر باشد، عوارض اضافه وزن را تشدید می کند.
نویسنده: دکتر رضادوست