امی پس از مدرسه در راه بازگشت به خانه تصمیم دارد در یک ساندویچ فروشی نهار بخورد. او عجله دارد، میداند که غذا سریع آماده می شود و ایمن است. این غذا ممکن است خوشمزه ترین غذا برای او در جهان نباشد، ولی او را تا شام سیر نگه می دارد. امی صدها بار پیش از این ساندویچ خورده است. او همبرگر، سیب زمینی سرخ کرده و یک لیوان شیرشکلات(شیرکاکائم) مخصوص سفارش می دهد. او می داند که همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده، چربی و نمک زیادی دارند که او به آنها نیاز ندارد. او میداند که هضم شکلات نیز برای سلامتی اش مضر است. او دچار نوعی از عدم تحمل لاکتوز است که گاهی پس از خوردن محصولات لبنی باعث بروز کرامپ های شکمی و اسهال می شود.
او عجله دارد و می داند که به هرحال باید چیزی بخورد، علاوه بر این که در کل زمان کلاس فکرش حول خوردن لیوان شکلات دور می زده است. پس از این که امی نهارش را می خورد، دستگاه گوارش همبرگر، سیب زمینی سرخ کرده، شیر و شکلات را به مواد مغذی مورد احتیاج بدن او تبدیل می کند. در فرایند هضم غذا، غذایی که ما می بینیم، می بوییم و مزه مزه می کنیم در ابتدا از نظر فیزیکی به تکه های کوچک و کوچک تر خرد و سپس از نظر شیمیایی آن را به مواد مغذی مورد استفاده برای سلولها تبدیل می شود. این مواد مغذی به طور کلی مواد شیمیایی ساده ای هستند که هضم غذا می توانند از طریق سلول های دیواره دستگاه گوارش جذب خون شوند و در نهایت خون آنها را به سراسر بدن برساند.
گوارش و هضم غذا
هضم غذا (Digetion) یک تفکیک فیزیکی و شیمیایی غذا است که آن را به مواد مورد استفاده سلولهای بدن تبدیل می کند. این فرایند از دهان و درست در زمانی که غذای تکه شده جویده می شود، شروع خواهدشد. بدین شکل غذا به تکه های کوچکتری تبدیل شده و با یزاق ترکیب می شود. سپس غذا قورت داده می شود. در این حالت غذا به اندازه های کوچکتر درآمده است اما هنوز اندازه دلخواه را ندارد. گوارش و هضم غذا در معده و روده ادامه می یابد تا زمانی که اجزاء غذا به اندازه های مطلوب درآیند و مواد مغذی بتواند به سلولهای بدن برسند. به فرایندی که هضم غذا از طریق دیواره دستگاه گوارشی به خون می رسد، جذب(Absorption) می گویند. خون نیز مواد مغذی را به سلولهای بدن انتقال می دهد تا در سلولها به عنوان انرژی و مواد ساختاری مورد نیاز به کار گرفته شوند.
منبع: کتاب گوارش و تغذیه