بی هوشی در اندوسکوپی

[sbu_post_image]

وارد شدن آندوسکوپ به گلو می تواند ناراحتی هایی را ایجاد کند. به همین دلیل از شما می خواهند یکی از دو نوع بی هوشی را در اندوسکوپی انتخاب کنید. ممکن است بعضی از افراد احساس کنند که بدون بی هوشی در اندوسکوپی نمی توانند عمل آندوسکوپی انجام دهند اما بعضی ترجیح می دهند هوشیار باشند و مراحل کار را کنترل کنند. دو نوع بی هوشی در اندوسکوپی عبارتند از:

1- استفاده از اسپری برای بی حس کردن گلو

2- استفاده از یک ماده خواب آور.

انتخاب هر کدام از این روش های بی هوشی در اندوسکوپی بستگی به ذهنیت و احساس شما از آندوسکوپی دارد. هر دو روش مزایا و معایبی دارند و انتخاب نهایی بر عهده فرد می باشد.

فهرست مطالب

اسپری بی حس کننده برای اندوسکوپی

اسپری بی حس کننده ساده ترین راه برای اندوسکوپی با بیهوشی است. قبل از وارد نمودن آندوسکوپ، متخصص و یا دستیار او محلول بی حس کننده را به گلو اسپری می کنند و باعث بی حسی آن می شوند. از محاسن این روش این است که فرد هوشیار است و می تواند عمل آندوسکوپی را دنبال کرده و آن را کنترل کند. همچنین از آنجا که بیمار خواب آلود نیست بلافاصله می تواند در مورد آندوسکوپی گفتگو کند و خودش به خانه برود و یا به سر کار برگردد. از معایب این روش این است که چون فرد هوشیار است ممکن است مضطرب باشد و نتواند لوله آندوسکوپ را ببلعد و بنابراین آزمایش کامل انجام نشود. اسپری گلو تا 30 دقیقه پس از استفاده، بلع را تحت تأثیر قرار می دهد و به فرد توصیه می شود تا زمانیکه وضعیت او به حال عادی برنگشت چیزی نخورد و ننوشد چرا که ممکن است باعث رفتن غذا یا ماده نوشیدنی به ریه شود.

استفاده از یک ماده خواب آور در اندوسکوپی با بیهوشی

بی هوشی در اندوسکوپی کمی وقت گیر بوده و نیاز دارد که متخصص اندوسکوپی قبل از تزریق ماده خواب آور سوزنی را در بازو و یا پشت دست فرد فرو کند. این عمل بر خلاف بی هوشی عمومی باعث بی هوشی کامل نمی شود اما باعث می شود فرد احساس شل بودن و آرامش کند. در این حالت فرد می شنود و در صورتی که از او بخواهند چیزی را قورت دهد قادر به این کار خواهد بود.

از مزایای بی هوشی در اندوسکوپی این است که در صورت وجود اضطراب در فرد، عمل آسانتر می شود و پس از آندوسکوپی شخص چیزی را به یاد نمی آورد. از معایب بی هوشی در اندوسکوپی هم این است که تا مدتی پس از آندوسکوپی فرد هوشیاری کامل خود را به دست نمی آورد. بنابراین شخص را باید به منزل ببرند و سرکار نیز نمی تواند برود. در حقیقت بهتر است حتی اگر قصد دارید از اسپری گلو برای بی حسی استفاده کنید، شخصی را به همراه خود ببرید. از معایب دیگر روش آرام بخشی این است که فرد تا مدتی نمی تواند نتایج را بگیرد چرا که خواب آلودگی بر روی حافظه اش اثر می گذارد. خود آندوسکوپی با تنفس تداخلی ندارد اما استفاده از ماده خواب آور در بی هوشی در اندوسکوپی می تواند تنفس را مختل کند و بنابراین مناسب افراد مبتلا به بیماری های قلبی و تنفسی نیست.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” روش انجام اندوسکوپی با بیهوشی ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اندوسکوپی مطالعه فرمایید.

منبع: کتاب سوء هاضمه

مقالات مرتبط

تماس با ما